Volledig scherm
Caitlyn Jenner © REUTERS

Caitlyn Jenner stopt steun aan Trump: ‘Ik zat fout’

Caitlyn Jenner stopt met het steunen van Amerikaanse president Donald Trump. De voormalige olympisch atleet en reality-tv ster dacht dat Trump transgenders wilde helpen. ,,Ik zat fout”, schrijft ze in een column in de Washington Post. 

,,Deze twee jaar onder Trump heeft mij de kans gegeven om te reflecteren op onderwerpen die de LHBT-gemeenschap heeft beziggehouden”, begint de transgender activiste. Jenner had hoop op een goede samenwerking met Trump, maar ziet nu in dat haar positie een fout was. ,,De realiteit is dat de transgender gemeenschap genadeloos wordt aangevallen door deze president.”

Het nieuws komt een paar dagen nadat Trump bekend maakte dat het in de toekomst onmogelijk wordt voor transgenders om wettelijk van geslacht te veranderen. Trump is al langer bezig met het inperken van transgenderrechten. Zo mogen ze niet meer bij de krijgsmacht zitten. 

Misbruikt als politieke pionnen 

In haar column schrijft Jenner dat de president transgenders gebruikt als ‘politieke pionnen’. ,,Trump heeft geen respect voor een gemeenschap die het al heel moeilijk heeft. Hij heeft onze waardigheid beledigd en ziet ons niet als mensen.”

,,Ik heb veel gesproken met mensen binnen de Republikeinse partij. Ik heb veel gelobbyd met congresleden en beleidsmakers,  gaat Jenner verder. ,,Trump claimt dat zijn anti-transgenderwetgeving het land moet beschermen... Dit is politiek op z‘n slechtst. Het is onacceptabel en heeft mij persoonlijk veel pijn gedaan.”