Politieonderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent.
Volledig scherm
Politieonderzoek na de dood van Hakim Mutyaba in Gent. © Wannes Nimmegeers

‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’

Hechtenis verlengdDe oudste van de twee Nederlandse verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van Hakim Mutyaba (53) in Gent, heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd op vrije voeten te komen. Op camerabeelden zou duidelijk te zien zijn dat niet hij, maar de andere verdachte Hakim beetpakt en van de brug in het water gooit. Ook is te zien dat Hakim nog tientallen seconden wanhopig probeert zichzelf te redden.

 1. Eén verdachte van in water gooien Hakim zit erdoorheen, de ander ontkent: ‘Ik moest uitleggen wat jonassen is’

  Eén verdachte van in water gooien Hakim zit erdoorheen, de ander ontkent: ‘Ik moest uitleggen wat jonassen is’

  De een zegt dat hij ‘geen rol speelt bij het incident’ en de ander ‘zit er zó doorheen dat-ie het niet meer ziet zitten’. De twee Zeeuwse verdachten van het in het water gooien van Hakim Mutyaba (die daarbij verdronk) verklaren verschillend over hun rol bij het fatale incident van 17 juli in Gent. De raadkamer in Amsterdam stemde vandaag alvast in met de overlevering van één van de twee verdachten naar België.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’