Canadese premier Trudeau: Bewijs dat Oekraïens vliegtuig uit lucht is geschoten door Iraanse raket

videoDe Oekraïense Boeing 737 die gisteren net buiten de Iraanse hoofdstad Teheran verongelukte, is getroffen door een Iraanse luchtafweerraket. Dat zou mogelijk per ongeluk zijn gebeurd. Dat zei de Canadese premier Justin Trudeau vanavond tijdens een persconferentie. Hij zegt zich te baseren op informatie van inlichtingendiensten. 

 1. Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlanders aan boord
  Play
  VIDEO

  Oekraïens vliegtuig met 176 passagiers crasht in Iran, geen Nederlan­ders aan boord

  Een Boeing 737-800 van Ukraine International Airlines is enkele minuten na vertrek vanaf de luchthaven van de Iraanse hoofdstad Teheran neergestort. Geen van de 176 inzittenden heeft de crash overleefd. Er waren zo goed als zeker geen Nederlanders aan boord. De Oekraïense ambassade in Iran zou in eerste instantie hebben gemeld dat de oorzaak van de crash vrijwel zeker een motorstoring was. Volgens persbureau AFP gaat het niet om een officieel statement.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’