Captain Kirk succesvol naar de ruimte, en weer terug: ‘Het enige wat ik zag was zwart, oneindig zwart’

Update/VideoDe stroom aan nieuwe ruimtepassagiers lijkt niet op te houden. Vandaag is William Shatner, de acteur die Captain Kirk speelde in de populaire serie Star Trek, in een raket gekropen om een baan rond de aarde te maken. Hiermee is de 90-jarige Canadees de oudste man ooit die zich buiten de dampkring waagt.

11 reacties

 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  China bouwt 100 kolencentrales, kom op ,laat ze lekker naar de ruimte gaan, ik rij achteruit met mijn auto naar de bakker, ze zoeken het maar lekker uit, carpe diem. We helpen de hele wereld toch om zeep, co2 of niet.
 • theo jansen

  1 jaar geleden
  Gaan de criticasters ook CO2-vrij op de fiets op vakantie en naar het werk?
 • M Hul

  1 jaar geleden
  Ik vond het te gek, daar ging mijn jeugdheld , zomaar echt de lucht in. Ja natuurlijk is het niet goed voor het milieu.Maar dat zijn de kolencentrales ook niet.We zijn er nog lang niet met alles, maar dit was vermakelijk.
 • Grinwis

  1 jaar geleden
  Iedereen heeft het over klimaatverandering maar dit stelletje super rijke verwende jongetjes mogen ongelimiteerd raketten lanceren. Kappen met die onzin!!
 • J.C. Phitphan

  1 jaar geleden
  @ Bas Hoonhorst, Als je naar het verschil in inzicht kijkt, tussen Duitsland en Nederland, betreffende het aardgas, zou je al genoeg moeten weten, kromliggen is juist, maar waarvoor is onduidelijk, alles maar dan ook echt alles op stroom, opgewekt door een paar windmolentjes?? ik vrees dat er nog veel meer ellende te wachten staat, maar 1 ding blijft overeind, de burger mag het ophoesten, ik ben vertrokken, en hier hoor je er niemand over, lekker rustig
 1. Historisch: voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimtevlucht rond aarde

  Historisch: voor het eerst gaan alleen burgers mee op ruimte­vlucht rond aarde

  De ruimte is niet alleen voor professionele astronauten, maar ook voor gewone burgers. Dat is de boodschap die verkopers van ruimtetoerisme graag overbrengen. Daarom stuurt een van die bedrijven, SpaceX van miljardair Elon Musk, volgende week een speciale vlucht naar de ruimte. Voor het eerst bestaat de bemanning van een toestel dat in een baan rond de aarde komt alleen uit burgers. Zij worden voorbereid en getraind, maar er gaan geen professionele astronauten mee.