Megan Rapinoe.
Volledig scherm
PREMIUM
Megan Rapinoe. © AFP

Captain USA-vrouwen is tegen Trump en voor een vrij Amerika

Megan Rapinoe is in eigen land een icoon van Muhammad Ali-achtige proporties. De aanvoerder  van het Amerikaanse vrouwenvoetbalteam staat tegenover Oranje in de finale van het WK. Bij een zege weigert ze de huldiging in het ‘fucking White House’.

De muur van de cel van Brian Rapinoe was behangen met krantenartikelen over vrouwenvoetbal. Familiefoto’s wilde hij niet elke dag zien - te pijnlijk, vertelde hij vanuit het huis van bewaring in Vista, Californië, waar hij op dat moment nog 8 maanden moest zitten. Hij was 34 en had in totaal tien jaar cel achter de rug. Maar het voetbal van zijn zus, dat is anders. Het is afleiding, trots.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”