Volledig scherm
Zwaarbewapende agenten in het centrum van Caracas, Venezuela. © anp

'Caracas is de gevaarlijkste stad ter wereld'

Caracas is de gevaarlijkste stad ter wereld. In de hoofdstad van Venezuela worden op iedere 100.000 inwoners bijna 120 moorden gepleegd. Daarmee heeft Caracas wereldwijd het hoogste moordcijfer, de oorlogsgebieden buiten beschouwing gelaten.

Dat stelt de Mexicaanse Burgerraad voor Openbare Veiligheid en Strafrecht op basis van een eigen onderzoek.

Op de tweede plaats volgt San Pedro Sula in Honduras. Die stad werd de afgelopen vier jaar uitgeroepen tot gevaarlijkste stad ter wereld. San Salvador staat op plek drie. In de hoofdstad van El Salvador worden 108 moorden gepleegd op iedere 100.000 inwoners.

Volgens de Mexicaanse onafhankelijke organisatie ligt de meerderheid van de vijftig gevaarlijkste steden in Latijns-Amerika.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.