Volledig scherm
© AFP

Celstraf voor Poolse spookrijder die Nederlands gezin doodreed

Een Duitse rechtbank heeft een 34-jarige Poolse chauffeur veroordeeld tot vier jaar en drie maanden gevangenisstraf voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval. Op de Duitse snelweg kwamen daardoor een Nederlandse vader (53), zijn vrouw (51) en hun dochter van twintig jaar uit Sittard om het leven. De Pool was op dat moment zwaar onder invloed van alcohol.

Hij reed eind september vorig jaar met zijn kleine vrachtwagen op de A67 tegen het verkeer in toen hij ter hoogte van Rüsselsheim frontaal op de Nederlandse auto botste. De bestuurder, zijn vrouw en hun dochter kwamen om. 

Vlak na het fatale ongeval dacht de politie dat de Pool was omgekeerd op de snelweg om een file te vermijden. Uit nader onderzoek bleek echter dat hij via de oprit op de snelweg was gekomen en daarna per abuis gelijk de verkeerde kant opreed. De man zou ongeveer een kilometer hebben doorgereden tot de botsing plaatsvond. Na korte tijd tegen het verkeer te zijn ingereden, botste hij frontaal op de auto van het gezin uit Sittard.

De Pool, die 3,09 promille alcohol in zijn bloed had, raakte zelf zwaargewond en belandde in een wekenlange coma. De Pool zei spijt te hebben van zijn daad en verontschuldigde zich tegenover de nabestaanden.

Volledig scherm
© AFP