Volledig scherm
Duitse bierpul ter illustratie. © Alexas_Fotos / Pixabay

Chauffeur met dodelijke hoeveelheid alcohol in bloed doet 'normaal'

De Duitse politie heeft vandaag op een parkeerterrein langs de A7 op de Noord-Duitse Lüneburger Heide een vrachtwagenchauffeur aangehouden met een dodelijke hoeveelheid alcohol in het bloed. De 53-jarige man wekte echter niet de indruk dronken te zijn. 

De agenten vonden hem tot hun verbazing zelfs vrij normaal reageren en konden amper uitvalverschijnselen vaststellen. Ze maten echter een gigantische alcoholconsumptie van 4,6 promille. 

Het rijbewijs van de drinkebroer en zijn autosleuteltjes werden in beslag genomen. Op camerabeelden van een tankstation in de buurt was namelijk te zien dat hij kort daarvoor nog vrolijk achter het stuur van zijn truck zat en deelnam aan het verkeer.

  1. Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journaliste

    Bekende Maltezer zakenman ‘tijdens vlucht’ van luxe jacht gehaald in moordzaak journalis­te

    Het onderzoek naar de moord op een van de bekendste onderzoeksjournalisten van Malta bevindt zich in een stroomversnelling. Gisteren werd bekend dat de ‘regelaar’ van de bomaanslag op Daphne Caruana Galizia was aangehouden, iemand die bovendien stelde het brein achter de moord te kunnen aanwijzen. Vandaag volgde de aanhouding van een bekende zakenman van het eiland. Yorgen Fenech werd in alle vroegte door het leger op zijn luxe jacht aangehouden toen hij Malta probeerde te ontvluchten.