Een herdenkingsplek voor de 53 overleden migranten in een vrachtwagen in San Antonio (Texas). Er zijn onder meer kaarsen, heilige beeldjes en vlaggen van Centraal-Amerikaanse landen neergelegd en opgehangen. De omgekomen migranten kwamen vermoedelijk allen uit Centraal-Amerika.
Volledig scherm
Een herdenkingsplek voor de 53 overleden migranten in een vrachtwagen in San Antonio (Texas). Er zijn onder meer kaarsen, heilige beeldjes en vlaggen van Centraal-Amerikaanse landen neergelegd en opgehangen. De omgekomen migranten kwamen vermoedelijk allen uit Centraal-Amerika. © REUTERS

Chauffeur truck met 53 dode migranten Texas had vermoedelijk drugs gebruikt

De vermoedelijke bestuurder van een vrachtwagen in Texas waarin maandag meer dan vijftig dode migranten werden aangetroffen, was onder invloed van methamfetamine toen de politie hem vond. Dat zegt Henry Cuellar, de Democratische vertegenwoordiger van het district dat het oostelijke deel van San Antonio omvat. Cuellar baseert zich daarbij op gerechtelijke documenten die hij heeft ingezien. Methamfetamine, oftewel ‘meth’, is een krachtige synthetische drug die het gedrag van de gebruiker sterk beïnvloedt.