China bouwt 's werelds hoogste en langste glazen brug

In de Chinese provincie Hunan wordt druk gewerkt aan een angstaanjagende toeristische attractie. In het natuurpark Zhangjiajie wordt de langste én hoogste brug met glazen wandelpad gebouwd. De opening staat volgens CNN voor deze zomer gepland.

Voor mensen met hoogtevrees klinkt het ongetwijfeld als een regelrechte nachtmerrie: de brug komt op zo'n 300 meter boven de grond te hangen, zal 430 meter lang zijn en net geen 6 meter breed. Daarnaast kunnen de waaghalzen onder ons er ook terecht voor de hoogste bungeejump ter wereld, waarmee het de titel afpakt van de Macau-toren (233 meter).

De brug werd ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan die zegt dat er zo'n 800 mensen tegelijkertijd over de canyon zullen kunnen wandelen en hoopt dat er ook modeshows gehouden worden.

Vorig jaar nog werd in diezelfde provincie een andere glazen brug geopend, al was die 'slechts' 179 meter hoog. Nog enger is het glazen wandelpad langsheen de berg Tianmen dat in 2011 geïnstalleerd werd. Bezoekers kunnen daardoor op een pad van net geen meter breed op meer dan 1.200 meter hoogte langsheen de berg wandelen.

Het Zhangjiajie-park werd in 2009 geopend voor het publiek en vormde de inspiratie voor de planeet Pandora in de film Avatar van James Cameron.

De glazen brug moet volgens autoriteiten eind juli af zijn.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota is zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.