De Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn interview met CNN in Baltimore (Maryland).
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn interview met CNN in Baltimore (Maryland). © AP

China niet onder de indruk van oorlogstaal Biden over Taiwan: ‘Geen ruimte voor concessies’

updateDe Verenigde Staten zullen Taiwan verdedigen als dat land wordt aangevallen door China. De Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een vraaggesprek met de nieuwszender CNN dat hij zich daartoe ‘verplicht’ voelt. China is niet onder de indruk.

35 reacties

 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Taiwan is de Krim van het Oost -Azië. Europa zal door de economische belangen met China, géén sancties opleggen. Als Europa dat zou doen dan ligt hier alles plat. China heeft alles, Europa lege containers 😲. Amerika roep nu hard maar zal dit niet tot het scherpe van de snede, doen lopen.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Mensen zijn nog erger dan dieren Dieren doden om te overleven Mensen doden om er beter van te worden Ik ga steeds meer van de dieren houden Leo louwerse
 • frans vullings

  1 maand geleden
  Jammer dat er weer jonge mensen elkaar gaan doden voor een paar ouwe idioten in een duur pak.
 • folkers

  1 maand geleden
  China heeft zich al heel slim genesteld in de wereld als een soort paard v Troje door bedrijven op te kopen. Een oorlog met China is de slechtste redenatie echter de handel wereldwijd met China laten stagneren heeft denk ik meer zin.
 • Bert Loo

  1 maand geleden
  Oorlog of buigen voor China en 24 miljoen Taiwanezen kapot laten bombarderen door de oorlogsmachine van Xi. Wij zijn te laf om zelfs de handelsbetrekkingen met China te verbreken. Ik hoop dat Biden woord houdt. On bended knee is no way to be free. Dat zijn geen loze woorden....