De Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn interview met CNN in Baltimore (Maryland).
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden tijdens zijn interview met CNN in Baltimore (Maryland). © AP

China niet onder de indruk van oorlogstaal Biden over Taiwan: ‘Geen ruimte voor concessies’

updateDe Verenigde Staten zullen Taiwan verdedigen als dat land wordt aangevallen door China. De Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een vraaggesprek met de nieuwszender CNN dat hij zich daartoe ‘verplicht’ voelt. China is niet onder de indruk.

33 reacties

 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Taiwan is de Krim van het Oost -Azië. Europa zal door de economische belangen met China, géén sancties opleggen. Als Europa dat zou doen dan ligt hier alles plat. China heeft alles, Europa lege containers 😲. Amerika roep nu hard maar zal dit niet tot het scherpe van de snede, doen lopen.
 • frans vullings

  1 jaar geleden
  Jammer dat er weer jonge mensen elkaar gaan doden voor een paar ouwe idioten in een duur pak.
 • ria abbing

  1 jaar geleden
  China heeft zich al heel slim genesteld in de wereld als een soort paard v Troje door bedrijven op te kopen. Een oorlog met China is de slechtste redenatie echter de handel wereldwijd met China laten stagneren heeft denk ik meer zin.
 • Bert Loo

  1 jaar geleden
  Oorlog of buigen voor China en 24 miljoen Taiwanezen kapot laten bombarderen door de oorlogsmachine van Xi. Wij zijn te laf om zelfs de handelsbetrekkingen met China te verbreken. Ik hoop dat Biden woord houdt. On bended knee is no way to be free. Dat zijn geen loze woorden....
 • PietJan Hendriks

  1 jaar geleden
  @PietJanHendriks. ... slaven hun ketting. China profiteert/misbruikt de situatie dat niemand zin heeft in een oorlog. Vervolgens lees ik comments waarbij men refereert naar Biden als een stomme oude man die oorlogen aangaat waardoor Trump helemaal niet zo slecht zou blijken.... zucht... lees je eens in wat er allemaal gebeurt (is) voordat je dergelijke statements maakt. Amerika had al jaren een slechte band met China. Trump stond nota bene op het punt eigenhandig een oorlog te beginnen met C