China hekelt landen die volgend jaar de Winterspelen diplomatiek boycotten.
Volledig scherm
China hekelt landen die volgend jaar de Winterspelen diplomatiek boycotten. © REUTERS

China waarschuwt boycotlanden: ‘Jullie zullen prijs betalen voor dit wangedrag’

winterspelenChina waarschuwt dat landen die een diplomatieke boycot hebben aangekondigd van de Winterspelen in Peking dat gaan betreuren. Zij gaan ‘onvermijdelijk een prijs betalen voor hun wangedrag’, zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.

29 reacties

 • Mari Wiel

  2 maanden geleden
  bram Nooteboom: Is het niet te gek voor woorden dat de US denkt de wereld te kunnen regeren??
 • bram Nootenboom

  2 maanden geleden
  Als we nu eens beter gaan opletten en geen Chinese rommel meer gaan kopen maar weer in Europa gefabriceerde zijn we gelijk een stuk minder afhankelijk en hebben we ook het hele probleem van lange transport tijden opgelost. Het is toch te gek voor woorden dat China denkt de wereld te kunnen regeren. Bram Nootenboom
 • Bram Rooijakkers

  2 maanden geleden
  Deze hele discussie had voorkomen kunnen en in mijn ogen moeten worden door de Spelen niet toe te kennen aan China. Dit geldt ook voor Het WK voetbal toekennen aan Qatar. Nu wordt er onnodige druk bij topsporters gelegd die hun beroep niet zouden kunnen uitoefenen. En gelijktijdig koopt iedereen gewoon de lekker goedkope spulletjes bij de Actions van deze wereld. Lekker hypocriet!
 • folkers

  2 maanden geleden
  Oejgoeren zijn moslims verwaand aan de Turken, waar blijven nu de moslimlanden in hun steun cq boycot?. Of is dat alleen als iets bespreekbaar wordt gemaakt in het Westen?. Ben benieuwd naar hun standpunt trouwens.
 • Peter de Jong

  2 maanden geleden
  China is veel verwerpelijker land dan de VS, niet alleen omdat het geen echte rechtsstaat is en de VS wel, maar simpelweg omdat de Chinese samenleving is gebaseerd op communaal bezit. Het stelt het collectief boven het individu. Dat zet de deur open naar inbreuken op privé eigendom en naar slavernij. De praktijk laat dit ook zien. Iedere hoogwaardigheidsbekleder en iedere sporter die ook maar een greintje moreel besef heeft, zou daarom deze Spelen moeten boycotten.