In Zuid-Korea werd vandaag tegen de nieuwe veiligheidswet voor Hongkong geprotesteerd bij de Chinese ambassade in Seoel.
Volledig scherm
In Zuid-Korea werd vandaag tegen de nieuwe veiligheidswet voor Hongkong geprotesteerd bij de Chinese ambassade in Seoel. © EPA

China zorgt er in Hongkong voor dat 'schrik voor het regime’ actief blijft

De leider van Hongkong, Carrie Lam, heeft gisteren de omstreden veiligheidswet verdedigd die China voor de stadstaat invoert. Hierbij werden ook meer details van de wet bekendgemaakt, onder meer dat Chinese veiligheidsagenten nu de hoogste bevoegdheid hebben om in Hongkong panden te doorzoeken en om mensen te verbieden de stad te verlaten.

  1. Liefdevolle bruiloftsvideo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmerrie’
    PREMIUM
    VIDEO

    Liefdevol­le bruilofts­vi­deo wordt verslag van chaos in Beiroet: ‘Onze droomplek werd nachtmer­rie’

    Wat de mooiste dag van haar leven had moeten zijn, eindigde gisteravond in een ramp van ongekende omvang. Door een gigantische explosie in de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet moest kersverse bruid Israa Seblina rennen voor haar leven. Haar bruidsfotograaf legde de angstaanjagende beelden vast die nu de hele wereld overgaan. ,,Onze droomplek veranderde binnen enkele seconden in een spookstad vol bloedende mensen. Het was een nachtmerrie”, laat de 29-jarige Amerikaanse aan deze site weten.