Chinese moeder bindt kind vast nadat ex te weinig alimentatie betaalt

Een vrouw uit het Chinese Leiyang heeft haar 3-jarige zoontje vorige week vastgebonden aan de trap toen ze ontdekte dat haar ex te weinig alimentatie had betaald. Dat melden Chinese media. De opa en oma van vaders kant moesten de jongen uit zijn benarde positie bevrijden.

De vrouw en haar ex hadden afgelopen zomer afgesproken dat de man maandelijks 2000 yuan (256 euro) over zou maken aan kinderbijslag en daarnaast 5700 yuan (730 euro) collegegeld. In ruil daarvoor zou hij zijn jongste zoon vaker mogen zien. In plaats van 2000 maakte hij deze maand slechts 1000 yuan (128 euro) over, wat de vrouw woedend maakte.

Uit wraak bond ze haar zoontje vast aan de reling van het trappenhuis bij de flat waar de vrouw woont. Ze maakte vervolgens foto's van hem, die ze naar haar ex stuurde. Die was op dat moment bijna 400 kilometer van haar vandaan en besloot zijn ouders in te schakelen, die ook in Leiyang wonen. 

Wanhopig

De opa en oma van de jongen konden hem na twintig minuten bevrijden uit zijn benarde positie. De jongen zou geschokt en wanhopig zijn geweest. De vader van de jongen vertelde vorige week aan de Chinese krant The Paper dat hij en zijn ex-vrouw in onderhandeling zijn over het geld. Of dat inmiddels wel is overgemaakt, is niet bekend.

De vrouw bond de jongen vast aan de reling. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
De vrouw bond de jongen vast aan de reling. Foto ter illustratie. © Shutterstock
  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”