Volledig scherm
He Yuhong kroop in de huid van Ronaldo © Instagram

Chinese vrouw de straat op als kopie Cristiano Ronaldo

He Yuhong, een 28-jarige visagiste uit de Chinese stad Chongqing, heeft dankzij haar opvallende make-upkwaliteiten in korte tijd ruim een half miljoen volgers op Instagram verzameld. De jonge vrouw kan zichzelf in amper een uur extreem realistisch transformeren in internationale beroemdheden zoals stervoetballer Cristiano Ronaldo. Op sociale media wordt ze inmiddels de ‘beste menselijke kameleon ooit’ genoemd.

Geïnspireerd door andere make-upkunstenaars zoals de Britse Elliot Rentz (wereldberoemd geworden met zijn alter ego Alexis Stone, red.) begon Yuhong ruim een jaar geleden met oefenen. Inmiddels blijkt ze dermate handigvaardig en goed geworden dat haar transformaties niet meer van echt te onderscheiden zijn. Zo creëerde ze de laatste tijd al kopiën van Michael Jackson, Elbert Einstein, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Charlie Chaplin, Cristiano Ronaldo, Lily Collins, Taylor Swift, de Mona Lisa van Da Vinci  en het Meisje met de parel van Johannes Vermeer.

Haar volgers vinden het allemaal prachtig en stellen dat de Chinese over een soort ‘superkrachten’ beschikt. ,,Ze kruipt moeiteloos en op een bijna enge manier in de huid van de groten der aarde”, stelt iemand vast. Weer een ander schrijft bij één van haar foto's of instructiefilmpjes: ,,Ik geloof mijn ogen niet! Deze kunstenares kan vermomd een misdaad plegen en zal nooit worden gesnapt.”

Het internationale persbureau Reuters vroeg He Yuhong recent naar ambities. Volgens de vrouw wil ze wereldberoemd worden en als erkend visagiste voor grote, al dan niet Chinese filmmaatschappijen werken. Ze heeft hoe dan ook een hoger inkomen nodig omdat ze gemiddeld duizend euro per maand uitgeeft aan make-up. De laatste tijd wordt dat al wat minder. Cosmeticabedrijven sturen haar namelijk steeds vaker hun producten om uit te testen. Leuk, vindt Yuhong die zelfs handtekeningen moest uitdelen toen ze als geslaagde Ronaldo-kloon de straat op ging. ,,Want dat kan ik nog meer celebrities namaken.”

Een paar voorbeelden van Yuhons kameleonkunsten:

Imitation of makeup Taylor Swift

102.3k Likes, 3,196 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "Imitation of makeup Taylor Swift"

Imitation of makeup《Girl with a Pearl Earring》

45.5k Likes, 622 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "Imitation of makeup《Girl with a Pearl Earring》"

Imitation of makeup Johnny Depp

177.9k Likes, 8,482 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "Imitation of makeup Johnny Depp"

Instagram post by YUYAMIKA宇芽 * May 8, 2018 at 9:40pm UTC

64.1k Likes, 2,678 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram

tears

47.1k Likes, 614 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "tears"

Imitation of makeup

83.4k Likes, 2,610 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "Imitation of makeup"

♥️

38.6k Likes, 616 Comments - YUYAMIKA宇芽 (@yuyamika7) on Instagram: "♥️"

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.