Volledig scherm
Officiële store in Peking. © epa

Chinezen apen Apple Stores na

Dat Chinezen wereldkampioen namaak zijn, is geen nieuws. Maar zelfs voor hun doen gaan ze nu wel heel erg ver. In een stad in het zuiden van het land doken onlangs namelijk drie Apple Stores op - volledig nagemaakt.

Een Amerikaanse blogster die in Kunming woont, een stad in de zuidelijke provincie Yunman, kwam tot de frappante ontdekking dat haar woonplaats maar liefst drie nep-Apple stores herbergde. Dat meldt persbureau AP vandaag.

De winkels maken alle gebruik van het wereldberoemde appeltjeslogo, maar de vrouw werd achterdochtig toen ze in één van de winkels merkte dat de muren nog geschilderd moesten worden. Een vreemde slordigheid voor de perfectionistische keten. Ook was het niet moeilijk het bedrog van een andere zaak op te merken, gezien die op de winkelruit 'Apple Stoer' had gekalkt.

De winkelbedienden beweerden allemaal voor het officiële Amerikaanse concern te werken, en droegen zelfs de typische Apple-blauwe t-shirts en badges om hun nek.  Maar een anonieme werknemer vertelde de Amerikaanse dat de meesten niet eens wisten hoe ze een computer moesten aanzetten.

Peking
Apple heeft vier officiële winkels in China met daarnaast tientallen geautoriseerde verkoopppunten. Deze winkels is het uitdrukkelijk verboden het beroemde winkelconcept van de iPhonefabrikant na te apen.

Het hoofdkantoor van Apple in Peking zegt dat het slechts vier officiële winkels heeft in China: geen daarvan staat in Kunming. De blogster beweerde overigens dat de producten in de 'stoers' wel degelijk heel erg op echte Apple-producten leken. Dat wordt dus goed opletten of u geen 'iPat' in handen geduwd krijgt.

  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en zijn vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.