Volledig scherm
© ANP

Chinezen beschermen Nederlands kamp in Mali

Chinese militairen gaan het kamp in noordelijk Mali beschermen waar Nederlandse eenheden worden gelegerd. Circa 300 Nederlanders gaan naar de stad Gao. Naast China leveren ook nog andere landen militairen voor de beveiliging van het kamp.

Het ministerie van Defensie heeft donderdag berichtgeving hierover in NRC Handelsblad bevestigd. Het is voor het eerst dat China een gevechtseenheid levert aan een missie van de Verenigde Naties. Naar verluidt gaan 400 tot 500 Chinese militairen naar Mali. Zij leveren ook een veldhospitaal.

Het Nederlandse leger heeft al vaker samengewerkt met het Chinese Volksleger, onder meer bij de antipiraterijmissie voor de kust van Somalië en in Sudan.

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”