Volledig scherm
PREMIUM
Zuid-Koreanen protesteren tegen het toelaten van toeristen uit China. © AP

Chinezen worden gemeden, gepest en gediscrimineerd vanwege coronavirus

Chinese studenten die tijdelijk niet meer naar Frankrijk hoeven te komen. Restaurants in Korea en Japan die Chinese toeristen weren. Wereldwijd voelen Chinezen (en voor Chinezen aangeziene Aziaten) de reacties op de uitbraak van het coronavirus.

De angst voor gevaarlijke ziekten, zoals nu het coronavirus, is zo oud als de wereld. Anno 2020 wakkert de zorg om besmetting in oost en west discriminatie aan, plus uiteraard nepnieuws en wilde complottheorieën. De discriminatie treft vooral Chinezen of mensen die voor Chinees worden aangezien. In het beste geval worden ze geplaagd met flauwe grappen, maar steeds vaker is er sprake van discriminatie of belediging.

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.