Volledig scherm

Christendom wereldwijd snelst groeiende godsdienst

Niet de islam, maar wel het christendom groeit wereldwijd sneller dan alle andere godsdiensten. Dat blijkt uit een rapport van de International Bulletin of Missionary Research (IBMR). Elke dag zouden er wereldwijd 83.000 christenen bijkomen. Het aantal mensen dat zich niet wil binden aan een religieuze overtuiging neemt iedere dag met duizend af.

Uit het 'Status of Global Mission 2012' blijkt dat de islam op twee staat: 79.000 nieuwe aanhangers per dag en daarmee zijn er bijna 1,8 miljard moslims in de wereld. 2,3 miljard aardbewoners noemen zichzelf christen.

Hindoes
Met ruim 950 miljoen aanhangers is het hindoeïsme de derde godsdienst in de wereld. Er komen dagelijks 37.000 hindoes bij, vooral in India. Wereldwijd noemen 658 miljoen mensen zich niet-religieus of agnost en 138 miljoen atheïst. Dat aantal neemt dagelijks af met een duizendtal volgens het rapport.

Met bekeringen heeft het volgens de Amerikaanse studie overigens niet te maken: het geboortecijfer bepaalt de groei van de verschillende godsdiensten.

Ook het jodendom groeit dagelijks met 250 zielen. In 1970 waren er nog 11 miljoen joden in de wereld, vandaag zijn het er 15 miljoen en daarmee heeft de godsdienst na meer dan 70 jaar weer bijna het niveau bereikt van voor de Holocaust.

  1. Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arrestaties

    Dambreuk Brazilië ‘geen ongeluk’: acht arresta­ties

    De Braziliaanse politie heeft acht medewerkers opgepakt van het bedrijf Vale, eigenaar van de ijzerertsmijn bij het stadje Brumadinho, waar een dambreuk op 25 januari leidde tot een enorme modderstroom, die het leven kostte aan zeker 166 mensen. Nog 144 mensen worden vermist. Dat zij nog levend worden teruggevonden is vrijwel uitgesloten. Ook zijn op diverse plaatsen, onder andere op het hoofdkantoor van het bedrijf in Rio de Janeiro, huiszoekingen verricht.