De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn.
Volledig scherm
De Amerikaanse ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana, waar medewerkers in 2017 melding maakten van rare geluiden, misselijkheid en hoofdpijn. © EPA

‘CIA ontslaat chef in Wenen die ‘Havana-syndroom’ niet serieus nam’

De CIA heeft volgens The Washington Post de leidinggevende van de Amerikaanse inlichtingendienst in Wenen ontslagen omdat hij onverklaarbare gezondheidsklachten niet serieus nam. Het ging mogelijk om het zogenoemde Havana-syndroom, waar zeker twintig diplomaten eerder dit jaar in de Oostenrijkse hoofdstad last van kregen.

  1. LIVE | Derde gevangenenruil in week, Kiev: ‘Russen vertrekken van oever tegenover Cherson’
    OORLOG OEKRAÏNE

    LIVE | Derde gevangenen­ruil in week, Kiev: ‘Russen vertrekken van oever tegenover Cherson’

    Rusland en Oekraïne hebben voor de derde keer in een week tijd krijgsgevangenen uitgewisseld. Het Russische ministerie van Defensie en de Oekraïense autoriteiten lieten weten dat vandaag vijftig gevangen militairen zijn geruild. Verder trekken Russische troepen zich terug van de oostelijke Dnipro-oever tegenover de stad Cherson. Dat meldt het Oekraïense leger donderdag op basis van informatie van de militaire inlichtingendienst. Volg alle ontwikkelingen in het liveblog hieronder.