Volledig scherm
© AFP

Clinton hard in de aanval: Trump is een oplichter

Hillary Clinton heeft de aanval geopend op haar Republikeinse rivaal in de strijd om het presidentschap van Amerika. Ze noemde Donald Trump woensdag een oplichter en beweerde dat hij met de Amerikanen precies hetzelfde van plan is, als wat met de studenten aan de Trump University is gebeurd.

Uit begin deze week vrijgegeven documenten over het inmiddels ter ziele gegane opleidingsinstituut van Trump blijkt dat hij mensen die het zich eigenlijk niet konden veroorloven toch dure cursussen probeerde aan te smeren. Volgens Clinton is dit Trump ten voeten uit; Trump probeert zichzelf met valse middelen te verrijken ten koste van de hardwerkende Amerikanen. 'Dit bewijst eens te meer dat Donald Trump een oplichter is', aldus Clinton.

Met de nominatie voor de Democraten binnen handbereik, heeft Clinton haar pijlen nu vooral op haar Republikeinse tegenstrever gericht in een poging hem af te schilderen als een bedrieger, die meer gefocust is op zijn eigen rijkdom, dan op de toekomst van het land.

Privémail Clinton
Overigens laat ook Trump zich niet onbetuigd als het gaat over Clinton's gebrek aan capaciteiten als mogelijk eerste vrouwelijke president van de VS. 'Zo'n slecht beoordelingsvermogen en temperament kunnen niet toegestaan worden in het Witte Huis', zei hij vorige week in een reactie op het onderzoek naar het gebruik van haar privémail. 'Ze is zo onbetrouwbaar als het maar zijn kan. Dit is niet goed voor haar, niet goed.'