Clinton en Trump tijdens het tweede debat
Volledig scherm
Clinton en Trump tijdens het tweede debat © ANP

Clinton loopt verder uit op Trump in grote peiling

Hillary Clinton weet momenteel 47 procent van de Amerikanen achter zich, terwijl haar Republikeinse rivaal voor het presidentschap van de Verenigde Staten Donald Trump 43 procent van de stemmen krijgt.

Dat blijkt uit een grote peiling van het dagblad The Washington Post en de omroep ABC, gehouden na het tweede grote debat van een week geleden. De twee andere kandidaten blijven daar heel ver bij achter. Gary Johnson van de Libertarian Party staat op 5 procent en Jill Stein van de Green Party kan bogen op slechts 2 procent.

Na de vorige peiling, direct na het eerste debat tussen Clinton en Trump, wist de Democrate zich verzekerd van 2 procent meer kiezers dan de Republikeinse kandidaat. De beweringen van Trump over vrouwen en geclaimde gevallen van seksuele intimidatie die afgelopen week bekend werden, hebben mogelijk invloed gehad.

Van zijn eigen achterban is bijna de helft ervan overtuigd dat Trump wel degelijk seksuele avances heeft gemaakt. 22 procent denkt van niet. Op 8 november gaan de Amerikanen naar de stembus.

 1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

  In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’
 2. 57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden
  Protesten VS

  57 agenten stappen op om schorsing collega’s die 75-jarige man duwden

  Alle 57 leden van een tactische politie-eenheid in Buffalo in de staat New York zijn bij de eenheid opgestapt uit protest tegen de schorsing van twee collega’s. Justitie in de VS kondigde vrijdag een strafrechtelijk onderzoek aan naar de beide agenten omdat die een 75-jarige demonstrant omverduwden tijdens een demonstratie tegen politiegeweld en racisme. De betoger raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht.