Volledig scherm
Politieonderzoek op de plek waar de explosies gisteren plaatsvonden. © ap

CNN: bom Boston zat in snelkookpan

Een van de twee bommen die bij de aanslagen in Boston zijn gebruikt, zat verstopt in een snelkookpan. De bom was verborgen in een zwarte rugzak. Dit heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdag gemeld op gezag van bronnen rond het onderzoek.

Volledig scherm
© REUTERS

Ook AP schrijft dat er snelkookpannen zijn gebruikt. Het persbureau weet verder te melden dat de bommen in zwarte tassen op de grond zijn geplaatst en dat de explosieven metaalscherven, spijkers en stalen kogels bevatten om zo veel mogelijk letsel te veroorzaken.

De politie zou onderdelen van de bommen aan het onderzoeken zijn, maar weet nog niet hoe ze tot ontploffing zijn gebracht.

Snelkookpanbommen
Snelkookpanbommen zijn volgens een rapport van de FBI en het Amerikaanse ministerie voor binnenlandse veiligheid uit 2010 ook gebruikt in Afghanistan, India, Nepal en Pakistan. Een van de drie bommen bij de mislukte bomaanslag op Times Square in mei 2010 in New York zat in een snelkookpan. De Pakistaanse Taliban, die de verantwoordelijkheid voor de poging op Times Square opeiste, liet dinsdag weten niets met de aanslagen in Boston te maken te hebben.

Bij de explosies kwamen maandag drie mensen om het leven en raakten meer dan 170 mensen gewond. President Barack Obama zei dinsdag dat nog niet duidelijk is of de aanslag het werk is van een binnen- of buitenlandse organisatie, of van een enkeling.