CNN-studio’s New York weer vrijgegeven na bommelding

update/videoHet gebouw van de Amerikaanse nieuwszender CNN is korte tijd ontruimd geweest na een bommelding. De studio's van de nieuwszender werden ontruimd nadat op de redactieruimtes alarmsignalen afgingen. Er werden geen explosieven gevonden.

,,De NYPD heeft ons laten weten dat medewerkers het gebouw weer inmogen’’, verklaarde een woordvoerder van CNN. ,,We waarderen de snelle actie van de politie en het geduld van alle werknemers die getroffen zijn.’’

Iets na half elf ‘s avonds lokale tijd (half vijf ’s morgens in Nederland) gingen het brandalarm af in verschillende redactieruimtes, waarmee het sein tot evacueren werd gegeven. Volgens NBC New York zou bij het gebouw een telefoontje zijn binnengekomen waarin de beller zei dat er vijf bommen in het gebouw lagen.

In oktober werd de CNN-redactie in New York ook al ontruimd, nadat een pakketje met een explosief was ontdekt.

Volledig scherm
De Amerikaanse televisiezender CNN heeft studio's in het Time Warner-gebouw in New York donderdagavond moeten ontruimen wegens een bommelding. © EPA
  1. Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Experts: Franse koning Lodewijk IX stierf omdat hij bloedhekel had aan Afrikaans eten

    Bijna 750 jaar na zijn overlijden hebben wetenschappers eindelijk vast kunnen stellen waaraan de heilig verklaarde Franse koning Lodewijk IX (de negende) in het jaar 1270 overleed. Volgens een team experts onder leiding van de Franse forensisch patholoog Philippe Charlier stierf de vorst in de tegenwoordige Tunesische hoofdstad Tunis, omdat hij Afrikaans eten haatte, uit principe weinig at en daardoor een extreem vitaminetekort en vervolgens dodelijke scheurbuik ontwikkelde.