Volledig scherm
PREMIUM
Kevin L. alias Clown Tobi. © JVK

Collega's ontmaskeren clown Tobi: 'Het moest altijd en overal om hem draaien'

'Te gek voor woorden.' Het is niet alleen op het podium de slogan van beroepsclown Kevin L. (31), maar ook ernaast. De Belg bracht met een collega-entertainer zijn ex op gruwelijke wijze om het leven, onder het toeziend oog van haar kinderen. ,,Gehypnotiseerde vrouwen betasten en collega-clowns oplichten: Clown Tobi deed het allemaal", zeggen collega's.

Quote

Hij kreeg jonge meisjes zover dat ze zich uitkleed­den en hem betastten

Pierre Hauters (64)

Kevin L. alias Clown Tobi mocht dan wel een altijd vrolijke entertainer lijken bij zijn publiek, naast het podium liet hij zich van een totaal andere kant zien. ,,Zijn clownsbestaan is een hele farce", vindt zijn 'mentor' Pierre Hauters (64), in België beter bekend als clown der clowns Papa Chico. ,,Geld verdienen, daar draaide het bij hem enkel om. Eigenlijk wilde hij eerst aan de bak komen als betaald goochelaar, maar dat mislukte. Daarna volgde een periode als hypnotiseur. Daar kreeg hij alleen maar veel problemen mee." 

L. gaf privé-optredens of repeteerde met jonge meisjes. ,,Hij kreeg hen zover dat ze zich uitkleedden en hem betastten." Verschillende klachten kwamen bij Hauters terecht. ,,Hij vond zelf niet dat hij over de schreef was gegaan", klinkt het. ,,Altijd zei hij dat het bij zijn show hoorde. Slim en sluw als hij was, kwam hij er dankzij zijn vlotte babbel altijd mee weg." 

Een tweede collega bevestigt het hypnoseverhaal. ,,Toen er gerechtelijke stappen dreigden, is hij gestopt met al die hypnosetoestanden."