Volledig scherm
President Donald Trump (links) en voormalig FBI-directeur James Comey. © AP

Comey: Trump is leugenaar en moreel ongeschikt als president

In een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC heeft James Comey zoals verwacht hard uitgehaald naar president Donald Trump. De ontslagen FBI-directeur noemde Trump een notoire leugenaar en ongeschikt als president. 

In het vijf uur durende interview met ABC (waarvan vannacht een samenvatting van één uur werd uitgezonden) vertelde Comey dat Trump totaal ongeschikt is als president. ,,Veel mensen zeggen dat hij mentaal aan het aftakelen is, maar dat geloof ik niet. Ik vind hem juist bovenmatig intelligent. Maar deze president heeft de brand gestoken in de fundamentele normen en tradities van dit land. Daarom is hij moreel ongeschikt om president te zijn.''

Quote

Iemand die vrouwen behandelt als een stuk vlees en die constant over alles liegt, kan geen president zijn

James Comey

,,Onze president moet respect belichamen en zich houden aan de waarden die de kern van dit land vormen," zei Comey tegen de interviewer George Stephanopoulos, in het programma 20/20. ,,Iemand die vrouwen behandelt als een stuk vlees en die constant over alles liegt, maar wil dat het volk hem gelooft, kan geen president zijn. Het allerbelangrijkste is om eerlijk te zijn. Dat is deze president niet.''

De FBI-directeur werd in mei vorig jaar door Trump ontslagen. Het ontslag leidde tot het instellen van speciaal onderzoeker Robert Mueller, die de inmenging van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 onderzoekt.

  1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
    VIDEO

    Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

    Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”