Conservatieve staten VS verbieden abortus na besluit hooggerechtshof, ‘Niet het Amerika dat we kennen’

met videoNa bijna 50 jaar komt er in de Verenigde Staten een einde aan het grondwettelijke recht op abortus. Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de belangrijke uitspraak in de zaak Roe vs Wade verworpen. De Amerikaanse president Biden spreekt van een ‘tragische fout'. Missouri heeft inmiddels abortus verboden.

209 reacties

 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Dreeke Janssen verdiep je eigen eens in de betekenis van de " Obama Executive Orders". Die zijn maar tijdelijk, en kan bij de volgende president verwijderd worden.
 • Dreeke Janssen

  2 maanden geleden
  @Karel Tichmann: Dus volgens jou gebeurt dat wet maken en weer afschaffen niet in de USA ? Vreemd, ik kan me nml bv de wet genaamd Obama-care herinneren, die door meerderheid onder Obama werd ingevoerd en door meerderheid onder Trump weer werd afgeschaft ....(en zo zijn er tig voorbeelden te vinden) Overigens is er inzake abortus helemaal geen wet in USA maar werd er door hooggerechtshof enkel een oude uitspraak vernietigd.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Conservatieve staten VS verbieden abortus na besluit hooggerechtshof? Het werd verboden omdat het onwettig werd verklaard.
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Dreeke Janssen, Ryan Carvalho: "Want zodra de republikeinen weer de meerderheid hebben (en dat wisselt in USA vaak) word die wet geheid weer teruggedraaid." Waar halen sommige mensen toch al die onzin toch vandaan?
 • M. Bulsing

  2 maanden geleden
  Karel Tichman Juist diegenen die zo mordicus tegen abortus te hoop lopen zijn precies diezelfde individuen die stonden te juichen toen George Floyd werd gewurgd door een 'white cop'.Kennelijk vindt ruim de helft van de Amerikanen dat er nog veel te veel bruingepigmenteerden rondlopen. Wederom: érg krom, maar goed, ik heb zo langzamerhand het idee dat in het Heartland de meeste mensen niet verder kijken dan hoe ze koeien moeten melken.Oh ja, 't beste land ter wereld?Alleen voor de Jeff Bezossen😉
 1. Frankrijk zucht onder vernietigende bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’
  met Video

  Frankrijk zucht onder vernieti­gen­de bosbranden: ‘Brand bij Bordeaux is een monster’

  Frankrijk blijft kampen met verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 57.000 hectare natuurgebied in de as gelegd. Ook de weersomstandigheden maken het er niet gemakkelijker op. Zo bezorgen de aanhoudende hitte en droogte, die gepaard gaan met een warme en droge wind, de brandweer nog meer problemen. In het departement Gironde, waar de hevigste brand woedt, werden al meer dan 10.000 mensen geëvacueerd.