ANP
Volledig scherm
© ANP

Coronadrama in Zweeds verzorgingshuis: justitie onderzoekt 35 doden

Justitie in Zweden onderzoekt de dood van 35 bewoners door het coronoavirus in een verzorgingshuis. Medewerkers zeggen onbeschermd te moeten ‘pendelen’ tussen zieke en gezonde ouderen. Daardoor is inmiddels ruim een derde van de bewoners overleden.

  1. Zweedse regering controleert toch strenger op coronaregels: ‘Dit is een ernstige situatie, nu niet verslappen’

    Zweedse regering contro­leert toch strenger op coronare­gels: ‘Dit is een ernstige situatie, nu niet verslappen’

    Het aantal gemelde doden door corona in Zweden blijft vooral in hoofdstad Stockholm oplopen. De Zweedse overheid overweegt daarom om toch strenger in te grijpen als men zich niet aan de coronaregels houdt. Gevreesd wordt dat inwoners zich dit weekend massaal naar parken en terrassen begeven om van het zonnige weer te genieten. Ondertussen blijft staatsepidemioloog Anders Tegnell in het losse coronaregime geloven.
  2. Gevaccineerd IJsland draait reeks coronaversoepelingen terug vanwege deltavariant

    Gevacci­neerd IJsland draait reeks coronaver­soe­pe­lin­gen terug vanwege deltavari­ant

    Wegens stijgende besmettingsaantallen heeft IJsland besloten een reeks coronaversoepelingen terug te draaien. Vanaf morgen moet iedereen op het eiland minstens een meter afstand houden en geldt in overdekte openbare ruimten ook weer een mondkapjesplicht. Bars, clubs en restaurants gaan om 23.00 uur dicht en aan bijeenkomsten mogen hooguit tweehonderd personen deelnemen. De maatregelen gelden in ieder geval tot 13 augustus.