De dienst de die corruptiebestrijding in Oekraïne leidt heeft foto's vrijgegeven van de ongeveer 38.700 dollar die werden gevonden in het kantoor van plaatsvervangend minister Lozinski die inmiddels is ontslagen en gearresteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
De dienst de die corruptiebestrijding in Oekraïne leidt heeft foto's vrijgegeven van de ongeveer 38.700 dollar die werden gevonden in het kantoor van plaatsvervangend minister Lozinski die inmiddels is ontslagen en gearresteerd. © National Anti-Corruption Bureau of Ukraine

Corruptiespook teistert Oekraïne weer, op een heel slecht moment

Een staatssecretaris is ontslagen, een onderminister van Defensie is opgestapt, net als een topambtenaar van de president. Opnieuw teistert het corruptiespook Oekraïne en dat is slecht nieuws voor president Zelenski, die juist nu twijfel over de besteding van internationale hulp slecht kan gebruiken.

  1. LIVE | Bombrieven in Spanje bedoeld om steun aan Oekraïne te stoppen
    Play
    Oorlog Oekraïne

    LIVE | Bombrieven in Spanje bedoeld om steun aan Oekraïne te stoppen

    Een man die twee maanden terug een reeks bombrieven verstuurde naar ministeries en ambassades in Spanje wilde met zijn acties de Spaanse regering onder druk zetten om de steun aan Oekraïne te beëindigen. Hongarije zal alle mogelijke Europese sancties tegen Rusland aangaande kernenergie blokkeren. Dat zei premier Viktor Orban vrijdag. En: controleurs van het Internationale Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) meldden donderdag krachtige explosies bij de Zaporizja-kerncentrale. Volg alle ontwikkelingen van de oorlog in ons liveblog hieronder.