De voormalige Jordaanse kroonprins Hamza bin Hussein zou met steun van een twintigtal anderen mogelijk een staatsgreep hebben voorbereid.
Volledig scherm
De voormalige Jordaanse kroonprins Hamza bin Hussein zou met steun van een twintigtal anderen mogelijk een staatsgreep hebben voorbereid. © REUTERS

‘Coup-complot’ Jordanië: zeker 14 arrestaties, oud-koningin Noor hekelt ‘zwartmaken’ zoon

Zeker veertien mensen zijn in Jordanië gearresteerd om veiligheidsredenen, meldt vicepremier Ayman Safadi zondag. Eerder werd al bekend dat de nationale veiligheidsdienst een lid van de koninklijke familie, een voormalig adviseur van koning Abdullah, heeft aangehouden voor verhoor.

  1. Moeder van mysterieuze 'tienling' opgenomen op psychiatrische afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    Moeder van mysterieu­ze 'tien­ling' opgenomen op psychiatri­sche afdeling, ministerie haalt uit naar krant

    De Zuid-Afrikaanse vrouw die begin deze maand voor een internationale mediarel zorgde nadat ze beweerde te zijn bevallen van een superzeldzame tienling, blijkt opgenomen op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis voor een beoordeling van haar geestelijke gezondheid, bevestigt haar advocaat tegen diverse landelijke media. In een persbericht trekt het ministerie van Gezondheid het bestaan van de tien baby’s in twijfel. ,,Het kan niet zo zijn dat er tien of acht baby’s worden geboren en dat er geen bewijs van hun verblijfplaats of bestaan ​​kan worden vastgesteld.”