Volledig scherm
© ANP

'Creditcard slachtoffer MH17 gebruikt in Oekraïne'

Uit afschriften blijkt dat de creditcard van de Zuid-Afrikaanse Brit Cameron Dalziel is gebruikt in Oost-Oekraïne. De nabestaanden hebben zijn creditcard moeten blokkeren, meldt CNN.

Cameron woonde sinds kort in Maleisië. Hij keerde terug naar huis na het bijwonen van een conferentie in Nederland. 'Ze hebben totaal geen respect voor anderen, dat blijkt uit wat ze daar doen. Ik ben woedend en heb er gewoon geen woorden voor,' zegt Camerons zwager Shane Hattingh tegen CNN.

Hattingh was wel blij met de manier waarop de slachtoffers in Nederland zijn ontvangen. 'Het is een wereld van verschil, hoe mensonterend de stoffelijke resten in Oekraïne werden behandeld en op wat voor respectvolle manier de slachtoffers in Nederland zijn onthaald.'

  1. Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brussel-editie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroekje aan’

    Amerikanen verbieden blote Manneken Pis op Brus­sel-edi­tie Monopoly: ‘Onze trots moet zwembroek­je aan’

    De Amerikaanse spel- en speelgoedfabrikant Hasbro heeft met succes een stokje gestoken voor het plan van een Belgisch bedrijf om een Brussel-editie van het kapitalistische gezelschapsspel op de markt te brengen met op de verpakking een blote Manneken Pis. Het spel mag van Hasbro alleen worden verkocht als de tekening van het wereldberoemde beeldje wordt aangepast met een camouflerend zwembroekje.