Volledig scherm
Het cruiseschip Norwegian Pearl, hier in Rotterdam © Foto AD-RD Cees Kuiper

Cruiseschip uit Amsterdam vast in Barcelona, duizenden passagiers gedupeerd

Meer dan 2300 passagiers van het cruiseschip Norwegian Pearl zijn gestrand in Barcelona. Het schip vertrok op 22 juni vanuit Amsterdam en zou vandaag in Monaco aankomen, maar kan door motorproblemen niet verder. De passagiers hebben te horen gekregen dat ze het schip mogen verlaten. Nog eens 2400 passagiers die hebben gereserveerd voor de volgende reis van het schip zien hun vakantie in rook opgaan.

Dat schrijft The Independent. Volgens de passagiers is hen verteld dat ze de helft van de kosten van de cruise terug kunnen krijgen, plus nog eens de helft als tegoed voor een volgende cruise. De reder biedt 300 dollar per persoon aan voor een vlucht naar huis.

De motorpech van het schip heeft nog meer gevolgen. De Norwegian Pearl zou vrijdag in Rome beginnen aan een cruise naar de Griekse eilanden. Die 13-daagse cruise is echter geannuleerd, waardoor bijna 2400 passagiers kunnen fluiten naar hun vakantie. Reder NCL ‘begrijpt de teleurstelling van de passagiers’ en biedt zijn excuses aan. Bovendien krijgen passagiers de kosten van de cruise terug en nog een tegoedbon ter waarde van het volledige bedrag.

Woede

Sommige passagiers van de geannuleerde cruise reageren woedend. Ze hebben veelal hoge kosten gemaakt om naar Rome te vliegen. Stephen Lloyd betaalde naar eigen zeggen 2500 dollar voor vliegtickets en 750 dollar hotelkosten om de cruise te maken.

Cruiseschepen zijn doorgaans gevuld met een zeer internationaal gezelschap. Mensen uit de Verenigde Staten, Canada of Australië vliegen vaak eerst naar Europa om een cruisevakantie mee te kunnen maken.