Volledig scherm
Een Cubaanse man met een regenboogvlag tijdens de Gay Pride in Havana. © AFP

Cuba gaat voortaan homohuwelijk toestaan

Cuba staat op het punt het homohuwelijk toe te staan. Volgens een regeringsfunctionaris staat in het concept voor de nieuwe grondwet van het land een artikel dat dit mogelijk maakt.

Het land waar in het verleden homo's en lesbiennes naar werkkampen werden gestuurd, zal daarmee een voorvechter van de rechten voor lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGTB) worden.

In het beginjaren van het bewind van Fidel Castro was sprake van een officieel anti-homobeleid. Castro bood daar later zijn excuses voor aan. De laatste tien jaar zette Cuba al grote stappen door bijvoorbeeld veranderingen van sekse goed te keuren en discriminatie op de werkvloer aan te pakken.

Verwacht wordt dat het parlement de concept-grondwet dit weekeinde goedkeurt.

  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.