Willemstad op Curaçao.
Volledig scherm
Willemstad op Curaçao. © Getty Images/Westend61

Curaçao: al vijf dagen geen nieuwe coronagevallen vastgesteld

Al vijf dagen lang zijn er geen nieuwe coronabesmettingen op Curaçao geregistreerd. Tussen 23 en 29 mei is er slechts één besmetting vastgesteld. Tegelijkertijd zijn in de afgelopen week meer dan 5000 mensen getest. De coronagolf die het eiland in maart en april teisterde, lijkt voorbij.

 1. Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoorlog‘
  85

  Poolse premier waarschuwt Europese Unie voor ‘derde wereldoor­log‘

  De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft de Europese Unie gewaarschuwd voor het aanzetten tot ‘de derde wereldoorlog’, mocht de geldstroom uit Brussel worden geblokkeerd. Hij dreigde met een felle reactie als het Europees blok zou besluiten de financiële hulp op te schorten als straf voor anti-Europese maatregelen in Polen. De woorden van Morawiecki moeten niet letterlijk worden opgevat, benadrukt een woordvoerder van de regeringsleider.
 2. Zeven doden na staatsgreep Soedan, regering ontbonden en noodtoestand uitgeroepen
  update

  Zeven doden na staats­greep Soedan, regering ontbonden en noodtoe­stand uitgeroe­pen

  Het hoofd van de overgangsregering in Soedan, legerleider Abdel Fattah al-Burhan, heeft met zijn strijdkrachten de macht gegrepen in het Afrikaanse land. Hij heeft de regering ontbonden en de noodtoestand uitgeroepen. De generaal beloofde in een toespraak internationale akkoorden na te leven en sprak over vrije verkiezingen in 2023. Volgens hem was de overgangsregering verstrikt geraakt in interne twisten en vormt hij nu “een capabele regering”. De militairen blijven volgens hem werken aan een overgang naar een democratie.