Volledig scherm
Sjoerd Sjoerdsma © anp

D66 wil update over veiligheid in rampgebied

D66 wil dat het kabinet zo snel mogelijk een brief naar de Tweede Kamer stuurt over de actuele veiligheidssituatie in het rampgebied in Oekraïne. Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van de partij maakt zich zorgen over de toegenomen spanningen in die regio de afgelopen dagen en de gevolgen daarvan voor de internationale experts die menselijke resten en bezittingen van slachtoffers van de vliegramp willen bergen.

Sjoerdsma verwees via zijn woordvoerder onder meer naar de waarschuwing van de NAVO dat de Russen onder valse voorwendselen Oost-Oekraïne zouden kunnen binnenvallen en dat er ongeveer 20.000 Russische militairen paraat staan aan de grens met Oekraïne. Daar vechten pro-Russische opstandelingen tegen het Oekraïense leger. Ook in de omgeving van de rampplek zijn geregeld beschietingen, terwijl de Nederlandse, Australische en Maleisische experts hun werk proberen te doen.

  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma
    Update

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer op dag van bijzetten urn oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde op dezelfde dag als de afscheidsceremonie van zijn overleden oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.