Volledig scherm
© reuters

Dader aanslagen Noorwegen wilde revolutie

De man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de bomaanslag in Oslo en een moordpartij op een eilandje waar een zomerkamp gaande was wilde een revolutie veroorzaken in de Noorse samenleving. Dat heeft zijn advocaat Geir Lippestad vandaag gezegd.

Anders Behring Breivik (32) heeft de twee daden bekend, maar ontkent een misdrijf te hebben gepleegd. Hij is aangeklaagd voor terrorisme en wordt morgen voorgeleid.

In een manifest dat hij kort voor de moordpartij op internet plaatste ageert Breivik tegen de multiculturele samenleving en de moslimimmigratie.

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.