Tobias Rathjen op een youtube-video.
Volledig scherm
PREMIUM
Tobias Rathjen op een youtube-video. © Getty Images

Dader is meer dan een zonderling die zichzelf verloor in waanzinnige complottheorieën

bloedbad hanauDe Duitser Tobias Rathjen schoot gisteravond negen immigranten en zijn eigen moeder dood. De man liet een hallucinant manifest en enkele online video’s achter die bol staan van wereldcomplotten, onversneden racisme en vrouwenhaat. Het bleek een giftige mix die leidde tot dood en verderf in een Duits provincieplaatsje.

,,Dit is een boodschap aan het gezamenlijke Duitse volk”, begint Tobias Rathjen zijn manifest van 24 kantjes dat na zijn dood werd gevonden in zijn woning. Waarna hij een theorie omschrijft van een alwetende, maar voor de meeste mensen onbekende Geheime Dienst die de gedachten van de wereldbevolking manipuleert: ,,Ze luisteren en kijken mee in je privé-woning en op je werk. En dan bedoel ik niet met de camera's die je gewoon kunt zien", schrijft hij. In een video die hij onlangs online zette, roept hij Amerikanen ook nog op ten strijde te trekken tegen die geheime macht die in ondergrondse complexen kinderen vermoordt. ,,En luister niet naar de mainstream media, zij hebben geen idee van wat er speelt.”

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.