Dader steekpartij in Melbourne had gasflessen in auto

VIDEODe politie in Melbourne heeft een man neergeschoten die gewapend met een mes mensen aanviel op straat. Daarbij is een persoon overleden en raakten twee anderen gewond. Zij zouden niet in levensgevaar zijn. De Australische politie behandelt de dodelijke steekpartij als een terreurdaad. 

De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. De aanvaller overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten, berichten Australische media.

Getuigen filmden hoe agenten de gewapende man confronteren, terwijl de auto op de achtergrond in lichterlaaie staat. Een omstander rijdt ondertussen met een winkelwagentje in op de aanvaller.

Volgens getuigen had de man zijn auto zelf in brand gestoken. De politie reageerde vervolgens op een melding over die autobrand. Toen agenten arriveerden, stonden ze oog in oog met de gewapende man. ,,Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken’’, zegt een politiewoordvoerder.

De aanvaller zou in de jaren 90 vanuit Somalië naar Australië zijn gekomen. Het gaat om een bekende van de opsporingsdiensten.

Volledig scherm
Een politieagent staat naast een bedekt lichaam in Bourke Street op de plaats van het incident. © Reuters