Dader steekpartij in Melbourne had gasflessen in auto

VIDEODe politie in Melbourne heeft een man neergeschoten die gewapend met een mes mensen aanviel op straat. Daarbij is een persoon overleden en raakten twee anderen gewond. Zij zouden niet in levensgevaar zijn. De Australische politie behandelt de dodelijke steekpartij als een terreurdaad. 

De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. De aanvaller overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten, berichten Australische media.

Getuigen filmden hoe agenten de gewapende man confronteren, terwijl de auto op de achtergrond in lichterlaaie staat. Een omstander rijdt ondertussen met een winkelwagentje in op de aanvaller.

Volgens getuigen had de man zijn auto zelf in brand gestoken. De politie reageerde vervolgens op een melding over die autobrand. Toen agenten arriveerden, stonden ze oog in oog met de gewapende man. ,,Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken’’, zegt een politiewoordvoerder.

De aanvaller zou in de jaren 90 vanuit Somalië naar Australië zijn gekomen. Het gaat om een bekende van de opsporingsdiensten.

Volledig scherm
Een politieagent staat naast een bedekt lichaam in Bourke Street op de plaats van het incident. © Reuters
  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.
  2. Oppositie Bolivia beschuldigt president Morales van manipulatie verkiezingen

    Oppositie Bolivia beschul­digt president Morales van manipula­tie verkiezin­gen

    Carlos Mesa, de belangrijkste uitdager van de zittende president Evo Morales bij de presidentsverkiezingen in Bolivia, zet grote vraagtekens bij de uitslag van de verkiezingen. De kiescommissie van Bolivia maakte maandag bekend dat Morales de verkiezingen in de eerste ronde alsnog heeft gewonnen. Mesa vermoedt dat de regering de resultaten heeft gemanipuleerd om een beslissende ronde tussen hem en Morales te voorkomen.