Volledig scherm
© Jennifer Foster

Dakloze heeft gekregen schoenen van agent verstopt

Sinds vrijdag is Lawrence DePrimo niet langer zomaar een agent van het New York Police Department, maar de man die het imago van het NYPD een flinke boost gaf en bij miljoenen mensen een smile op het gezicht toverde. Maar terwijl DePrimo breed uitgesmeerd werd op de voorpagina's van de Amerikaanse kranten en opgevoerd werd in talkshows, loopt de dakloze man nog altijd op gehavende blote voeten, met blaren op, rond in de straten van New York.

Dat schrijft de New York Post, die die man -Jeffrey Hillman- in Upper West Side terugvond. Wat is er dan gebeurd met de schoenen van 100 dollar die hij van DePrimo gekregen had? 'Ik heb ze verstopt, want ze zijn nu ongelofelijk veel geld waard. Ik kan mijn leven verliezen', aldus Hillman, duidelijk op de hoogte van de mediaheisa die ontstaan is na de opmerkelijke foto.

De 54-jarige dakloze liet een verwarde indruk na en was bij momenten zowel dankbaar, verontrust als verwonderd. 'Ik sta nu overal in de media en op YouTube, zonder dat ook iemand maar mijn toestemming heeft gevraagd. Wat houd ik daaraan over? Ik ga de wereld rond, maar daar zou ik ook graag iets voor in de plaats zien'. 

De man herinnert zich niet dat de foto -door de toevallige voorbijgangster Jennifer Foster- gemaakt werd. Al wil hij het gebaar van de agent ook niet minimaliseren. 'Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met zijn cadeau. Ik wens dat er meer mensen zoals hij in deze wereld zouden zijn. Eigenlijk wil ik ook wel iedereen bedanken die tot dit hele verhaal hebben bijgedragen. Uit de grond van mijn hart. Het betekent veel voor mij.'