Dakloze man in tranen bij hereniging met hond: ‘Ze is alles wat ik heb’

videoEen dakloze man uit de Britse stad Leeds huilde tranen met tuiten toen hij werd herenigd met zijn hond, die vorige week vermist raakte. Radeloos was de zwerver zonder zijn Crystal, maar een daklozenorganisatie bracht de twee weer bij elkaar.

Volledig scherm
© Helping Hands

Hond Crystal liep op 15 januari weg. Zij en haar baasje Lee (24) hadden in een tunnel bij het centraal station van Leeds een warm slaapplekje gevonden, toen mannen in hun buurt ruzie begonnen te maken. Geschrokken zette Crystal het op een lopen. En weg was ze.

Lee was ontroostbaar. ,,Ze is alles wat ik heb’’, verklaarde hij ontredderd aan de vrijwilligers van daklozenorganisatie Helping Hands. Zijn verhaal raakte hen en ze kwamen in actie. Ze schakelden de hulp in van onder meer Murphy’s Army, die vermiste en gestolen honden in het Verenigd Koninkrijk met hun baasjes probeert te herenigen. Meerdere zoekacties volgden, flyers werden verspreid door de hele stad en op sociale media. 

Er kwamen tips binnen dat de hond was gezien, het verhaal ging dat ze door iemand was meegenomen. Lee werd er wanhopig van. 

Gezond en wel

Na iets meer dan een week vond een jachtopzichter het dier gezond en wel in een park enkele kilometers verderop. ,,Het was geweldig toen we dat telefoontje kregen’’, zegt Toni Mella Sweeney van Helping Hands. ,,Het was een week vol paniek en verdriet, waarin ik vaak met Lee samen zat om hem te troosten en te verzekeren dat we er alles aan deden om zijn vriendinnetje terug te vinden. Toen ik de oproep kreeg, ging ik meteen naar hem op zoek en konden we hem met zijn schat herenigen. Zoals je ziet op de beelden, ging het er echt heel emotioneel aan toe.’’

Volledig scherm
© Helping Hands
Volledig scherm
© Helping Hands
Volledig scherm
© Helping Hands

Helping Hands

Awe what an emotional evening..as you can see crystal is happy and safe and warm with her daddy..xxx