Volledig scherm
130 katten werden gehouden in een Parijs appartement van 25m2. © Screendump

Dame houdt 130 katten in verwaarloosde studio

In een wijk in Parijs heeft de politie in een appartement van nauwelijks 25 vierkante meter 130 katten aangetroffen. De politie ging naar de woning van de 60-jarige vrouw op de derde etage in de wijk Montparnasse na een telefoontje van een bezorgde man.

De omwonende had de politie gebeld nadat hij had gezien hoe de vrouw een kleine kat van de vensterbank sloeg. De politie ontdekte zondag in haar huis toen de enorme hoeveelheid katten die in een totaal vervuilde omgeving verkeerden. Er lagen kadavers van overleden dieren, afval en veel van de katten waren ondervoed. 

,,De vrouw veroorzaakte een groot probleem in de straat", 
aldus een buurtbewoner. ,,Je kunt je misschien voorstellen wat voor stank het veroorzaakte. Verschillende keren hebben we de politie gebeld."

Opvang

Medewerkers hadden vier dagen nodig om alle dieren te vangen, aldus Franse media. De katten konden door een gat in het plafond zelfs naar de zolder van het gebouw, volgens een opvangmedewerker. 

De vrouw is gearresteerd. De dieren zijn ondergebracht bij een opvang, behalve een mishandeld jonkie dat werd ingeslapen. De opvang streeft ernaar voor alle katten stuk voor stuk een huis te vinden en deed een oproep voor gastgezinnen.