Volledig scherm
Impressie van het nieuwe stadion en David Beckham. © AP

David Beckham laat peperduur stadion bouwen, inclusief cocktailbars op het dak

Het stadion van Inter Miami CF, de nieuwe club van David Beckham, mag wat kosten. Dat blijkt uit een video die vandaag werd vrijgegeven. Palmbomen, cocktailbars én een winkelcentrum met de duurste merken zijn er te vinden.

De video toont dat de voormalige sterspeler grootse plannen heeft met het nieuwe stadion. Het dak van het Miami Freedom Park is getooid met palmbomen. Op een brede boulevard zien we enkele cocktailbars, die de fans de gelegenheid moeten geven om met een drankje van de wedstrijd van hun favoriete club te genieten. Ook restaurants en een winkelcentrum met de duurste merken zijn voorzien in het stadionproject. Miami Freedom Park zou 25.000 toeschouwers onderdak bieden. Kostprijs van het hele plaatje: ruim 860 miljoen euro.

Aanstelling coach

Maar belangrijker voor ‘Becks’ op dit moment is de aanstelling van een coach voor zijn team. ,,We zijn volop aan het praten met een paar kandidaten en hopen snel onze nieuwe trainer voor te kunnen stellen”, liet sportief directeur Paul McDonough begin oktober optekenen. 

Drie weken later is er nog altijd geen witte rook. Ex-Real Madrid-coach Santiago Solari, die nog met Beckham samenspeelde bij de ‘Koninklijke’, zou de beste papieren hebben. 

Inter Miami CF, dat vanaf maart 2020 toetreedt tot de Major League Soccer, zal de eerste twee seizoenen zijn thuisduels afwerken in het Lockhart Stadium in Fort Lauderdale. De bouw van Miami Freedom Park moet tegen begin 2022 voltooid zijn.