Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

De liefde van je leven vind je in… het vliegtuig

Daar zit je dan. In het vliegtuig, aan het begin van een urenlange vlucht, met een totaal onbekende passagier naast je. Voor veel mensen het sein om snel een boek open te slaan, een muziekje op te zetten of een film uit te zoeken. Maar het zou ook zomaar de start van een romantisch avontuur kunnen zijn, blijkt uit onderzoek van de Britse bank HSBC.

Een op de vijftig passagiers ontmoet volgens deze studie de liefde van zijn leven in het vliegtuig. Meer dan de helft zou bovendien toch een praatje maken met de vreemde naast hem of haar, resulterend in een vriendschap (in 13 procent van de gevallen) of een zakelijke connectie (16 procent).

Maar natuurlijk zijn er ook irritaties. Zo stoort ongeveer 48 procent van de ruim 8000 ondervraagden uit 141 landen zich aan medepassagiers die hun schoenen uittrekken. Overmatig drankgebruik (46 procent), het ‘bezetten’ van de armleuning (32 procent), in slaap vallen op iemands schouder (30 procent) en snurken (26 procent) zijn andere gebruiken die je beter kunt laten, mocht je in het vliegtuig op zoek zijn naar een relatie. 

Lees ook: Deze stellen ontmoetten elkaar op de meest gekke plekken

Bekijk ook: Is dit het vriendelijkste vliegtuig ter wereld?