De plaag van Barcelona zijn de asociale gasten van illegale appartementen

OvertoerismeVakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 6 van deze serie over ‘overtoerisme’: het Spaanse Barcelona. 

Ze kijken elkaar aan, voor de zoveelste keer, en knikken allebei. ,,Ja, toch?” Ze zijn het over alles eens. ,,De wijk,” zeggen ze, ,,is onherkenbaar geworden. Nog geen dertig jaar geleden kende iedereen elkaar. We wisten zelfs wie de boeven waren, heroïneverslaafden die de cassette uit je auto stalen en voor bijna niks verkochten. Ook zij kwamen uit de wijk, en je kon ze daarop aanspreken. Dat moet je bij de maffia’s die er nu zijn niet proberen,” zegt Xavi Iborra, net gepensioneerd. Zijn vrouw Pilar Royo, die een stoffenwinkel runt, knikt.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”