Volledig scherm
© AFP

Deense politie sluit grootste eiland af wegens klopjacht op kidnappers

De Deense politie heeft vandaag het grootste eiland van het land, Zeeland, enige tijd compleet afgesloten. Op het eiland, waarop hoofdstad Kopenhagen ligt, was een grote politieactie gaande.

Mads Bay on Twitter

Københavns Politi efterlyser bil. https://t.co/9qDcqPyRtD

Een bron bij de politie zei tegen de Zweedse krant Aftonbladet dat er jacht werd gemaakt op een zwarte Volvo V90 met Zweeds kenteken in verband met een ontvoering. Er werd naar drie verdachten gezocht. Riad Tolba, woordvoerder van de politie in Kopenhagen, zegt dat alle politiekorpsen bij de actie betrokken waren. Ook het leger werd ingezet.

De auto zou op 1 augustus bij het vliegveld van de stad Malmö zijn gestolen en moest 'ten koste van alles' worden gestopt. Personen die de wagen met kenteken ZBP 546 zagen, werd gevraagd contact op te nemen met de politie. Hen werd afgeraden om zelf contact te maken met de inzittenden.

Belangrijke bruggen naar en van Zeeland werden afgesloten en ook de veerdiensten naar Duitsland en Zweden lagen stil. Voor de Grote Beltbrug en de Oresondbrug stonden lange files. Na twee uur werden de bruggen weer vrijgegeven, maar auto's werden door agenten gecontroleerd.

Op de Deense televisiezender TV2 waren politiehelikopters te zien en teams met honden die langs de snelweg naar Roskilde, ongeveer 25 ten westen van Kopenhagen, aan het zoeken waren. De politie bevestigde aan nieuwssite Politiken dat het om een man hunt ging.