Volledig scherm
Een aanhangster van president Obama bij de Democratische partijconventie in Charlotte. © reuters

Democraten prijzen economisch beleid Obama

Leden van de Amerikaanse Democratische partij hebben dinsdag tijdens het begin van hun Nationale Conventie het beleid geprezen waarmee president Obama de economische tegenwind bestrijdt die de Verenigde Staten treft.

'Vier jaar geleden stond Amerika aan de rand van een depressie', aldus Julian Castro, burgemeester van San Antonio, tegen de ruim 74.000 aanwezigen in Charlotte. 'Ondanks tegenstand van de Republikeinen ondernam onze president actie. En nu zijn er 4,5 miljoen nieuwe banen.'

Mitt Romney, de Republikeinse tegenstrever van Obama, zei vorige week tijdens de conventie van zijn partij in Florida dat Obama zijn beloftes van 'hoop en verandering' van vier jaar geleden niet heeft waargemaakt. Romney beloofde 12 miljoen nieuwe banen. Hij nam daarna een lichte voorsprong in de peilingen, maar is die inmiddels weer kwijt.

President Obama hoopt tijdens de conventie kiezers voor zich te winnen voor een tweede termijn in het Witte Huis. Het evenement duurt tot en met donderdag en beleeft dan het hoogtepunt met de toespraak van de president, waarmee hij de nominatie van zijn partij aanvaardt.