Democraten starten afzettingsprocedure Trump, president maakt telefoongesprek Oekraïne openbaar

VIDEODe oppositie in het Amerikaanse Congres gaat toch de eerste fase van een afzettingsprocedure beginnen tegen president Donald Trump. De Democraten zien vals spel in zijn contact met Oekraïne. Trump heeft aangekondigd het gewraakte telefoontje met de Oekraïense president Zelenski openbaar te maken. Volgens hem was het een ‘vriendelijk en totaal gepast gesprek'. 

 1. LIVE | ‘OMT-leden wilden opstappen om politieke beïnvloeding’, Hongkong in eerste lockdown
  CORONAVIRUS

  LIVE | ‘OMT-le­den wilden opstappen om politieke beïnvloe­ding’, Hongkong in eerste lockdown

  In Duitsland is voor het eerst de Braziliaanse variant van het coronavirus vastgesteld. Een functionaris van de deelstaat Hessen heeft laten weten dat de geïnfecteerde persoon in kwestie donderdag in Frankfurt arriveerde vanuit Brazilië, meldt omroep Deutsche Welle. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Osterhaus verbaast over vaccinatietempo: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'
  Play

  Osterhaus verbaast over vaccinatie­tem­po: 'Waarom zetten we onze militairen niet in?'

 2. Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis
  Play

  Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis