Michael Bloomberg.
Volledig scherm
Michael Bloomberg. © EPA

Democraten vallen Bloomberg hard aan bij debat

De vijf belangrijkste kandidaten om de Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen te worden hebben in het debat in Las Vegas, Nevada, Michael Bloomberg aangevallen. 

De oud-burgemeester van New York is in Las Vegas voor het eerst aanwezig bij een debat.

Het debat opende met een aantal vinnige opmerkingen tegen Bloomberg van de andere kandidaten. Senator Elizabeth Warren vroeg zich af of de Amerikanen echt een president willen die vrouwen dikke mokkels noemt. Senator Bernie Sanders vond dat een Democraat moet worden gekozen. Bloomberg is al twee keer van partij veranderd.

Bloomberg ging op zijn beurt niet in op de aanvallen. Hij richtte zich vooral op president Donald Trump. ,,Ik ben de beste kandidaat om van de president te winnen.”

  1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

    Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.