Van links naar rechts: Laura Leidner (24), Julia de Geus (22) en Daan Slaats (24).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Laura Leidner (24), Julia de Geus (22) en Daan Slaats (24). © Privéfoto's

Deze studenten ontvluchtten de Nederlandse lockdown: ‘Hier heb ik veel meer vrijheid’

In ons land zitten studenten thuis door de strenge coronamaatregelen die gelden in het hoger onderwijs. Nederlandse studenten in het buitenland kunnen meestal wél fysiek lessen volgen en uitgaan, vertellen ze opgelucht vanuit Spanje, Zweden en de Verenigde Staten.   

 1. New York Times: nog niet alle documenten die Trump uit Witte Huis meenam zijn terecht

  New York Times: nog niet alle documenten die Trump uit Witte Huis meenam zijn terecht

  Nog altijd zijn niet alle documenten terecht die Donald Trump meenam toen hij het Witte Huis verliet, melden bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Justitie aan The New York Times. Een topfunctionaris zou dat ook aan een advocaat van Trump hebben laten weten. Dat is volgens de Amerikaanse krant ‘de meest concrete indicatie’ dat onderzoekers sceptisch blijven over de medewerking van de oud-president bij de zoektocht naar de verdwenen documenten.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”