Deze vrijwilliger claimt te weten waar MH370 ligt

Vrijwilliger Andre Milne denkt te weten waar MH370 ligt. Hij baseert zich daarvoor onder meer op getuigenissen van de lokale bevolking in de regio. Milne wil zelf met zijn team onderzoeken of een wrak dat op de zeebodem van de Bengaalse Baai bij de Maldiven ligt, al dan niet dat van het verdwenen vliegtuig is. In een opmerkelijke video roept hij op om geld in te zamelen voor zijn zoektocht via crowdfunding.

Andre Milne werkt in de sector van militaire luchtvaarttechnologie en is dus wel van het één en ander op de hoogte.,,In dit gebied tussen Maleisië en India wordt niet gezocht", zegt hij. ,,Ik heb jullie hulp nodig om na te gaan of het echt om MH370 gaat."

Milne denkt dat het vliegtuig naar het noorden afdreef, waar er volgens hem al een ongeïdentificeerd wrak ligt. Lokale bewoners hadden op de bewuste avond van de verdwijning van MH370 een Boeing 777 gezien die zuidelijk langs de Maladiven vloog en daarna terugdraaide boven de Bengaalse Baai.

Misdaad tegen mens
Hij zegt dat het om een misdaad tegen de mens zou kunnen gaan, als iemand de passagiers en de crewleden op 8 maart 2014 opzettelijk heeft laten verdwijnen. Vervolgens vraagt hij dus geld om zijn zoektocht te sponsoren. Of we hem serieus moeten nemen, valt nog af te wachten.

Recent maakte Australië bekend weer te willen gaan speuren in het oorspronkelijke zoekgebied. "Zolang we het vliegtuig niet vinden, kan iedereen blijven beweren dat er in het verkeerde gebied gezocht wordt", klinkt het. De zoektocht loopt overigens nog altijd.